top of page
MARK DAVID - Gestampte Meisjes - 232_edited.png

B I O .

Wij zijn Thenera en Esmée en wij maken theater. 
Maar ook muziek, en cabaret. We doen eigenlijk heel veel. En dat moet je gewoon zien.

We spelen onze shows door het hele land. Check de agenda wat wanneer en waar. 
Onze muziek kan je altijd en overal beluisteren via alle streamingsdiensten.

Luister naar Pony Rijden of Happy Birthday Bitch anywhere, anytime.

Oh en wil je nog meer van ons zien, check onze YouTube, Insta,  Facebook. Wij zeiden toch, we doen heel veel. 


DREAM ON
is nu te zien in het theater!

BIO

De Gestampte Meisjes 

In 2015 maakten De Gestampte Meisjes hun eerste voorstelling Schaam Streken. Dit bleek een succes want we wonnen de Amsterdam Fringe Bronze Award, At Zimihc Gezelschapsrijs en kwamen tot de Halve Finale van het Leids Cabaret Festival. BALLEN, onze tweede voorstelling deed het ook goed bij het publiek en wonnen we de Delft Fringe Publieksprijs. Hierna traden we het theatercircuit in met onze eerste avondvullende voorstelling BALLEN 2.0. 
In 2018 creëren we i.s.m. Theater Walhalla de kerstshow F*KE IT, waarmee we na 14 uitverkochte voorstellingen tour gingen in Nederland en België. 

Samen met Werkplaats Walhalla kregen wij in 2020 de Nieuwe Makers Regeling van Fonds Podiumkunsten om ons te ontwikkelen als theatermakers. Met als eindresultaat onze derde avondvullende voorstelling: LEXT NEVEL. Met als hoogtepuntje een (bijna) uitverkochte De Kleine Komedie. 
Na deze tour namen we helaas afscheid van Ymke van Hoof (mede oprichter & speler) en gaan Thenera en Esmée door!

MARK DAVID - Gestampte Meisjes - 186_edited.jpg

THENERA

VAN DER PLUIJM

MARK DAVID - Gestampte Meisjes - 182_edited.jpg

ESMÉE

VAN LIERE

VORIGE SHOWS

DE GROETEN

2023 / 30 min

De Groeten is een pijnlijk grappige voorstelling over afscheid nemen. 

 

"Die lievelingsbroek die niet meer past, een verwaterde vriendschap, je zieke oma

of een relatie die uit gaat. 

Afscheid is pijnlijk, maar soms ook goed en nodig.

Maar wat gebeurd er als je bang bent om loslaten, je vast wil blijven klampen aan het bekende?

Is niet elk einde ook een nieuw begin? 

 

De Gestampte Meisjes nemen afscheid op hun eigen manier. 

Welke manier is het beste, ‘t minst pijnlijk of juist het meest dramatisch? 

De Gestampte Meisjes zoeken het uit!

De Groeten Marco, afscheid nemen bestaat wel."

LEXT NEVEL   

Lext nevel DGM poster.JPG

2021 tot 2022/ 70 min

De tijd van twijfel is voorbij. 
De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos.  Ze komen je inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen. 
De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden? Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. Echter dan dit krijg je het niet. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.

Theaterkrant over de korte festival versie LEXT NEVEL:
“De Gestampte Meisjes brengen een montage aan brutale, vrolijke en overmoedige scènes. Ze imponeren vooral in de uiteenlopende vormen waarin ze deze korte show gieten: van verstilde danssolo’s tot vechtscènes en teksttoneel. Deze korte preview maakt vooral nieuwsgierig naar wat er achter het schild van hun satire ligt.”

FAKE IT poster.jpg

F*KE IT 

2018/2020/ 70 min

Een show vol magie, illusies, en humor.  

“Drie showgirls die alles perfect voor elkaar lijken te hebben. Jong, mooi, succesvol en de wereld ligt aan onze voeten. Maar is dat wel écht zo? Durven we nog eerlijk te zijn of moeten we blijven liegen en altijd blijven lachen? Als er kleine barsten ontstaan proberen we dit uit alle macht te verbergen, want ‘the show must go on’. Hoe lang kunnen wij blijven faken en waneer halen onze leugens ons in? Wat schuilt er werkelijk achter onze stralende gezichten?”  F*KE IT is een samenwerking met Werkplaats Walhalla en is gemaakt als kerstshow voor Theater Walhalla.

Theaterkrant over F*KE IT: “Een jong, aanstormend theatercollectief dat uit drie energieke, sympathieke podiumpersoonlijkheden bestaat kan een potje breken. Hun spelplezier spat er aan alle kanten af en hun enthousiasme is aanstekelijk en bezorgt ook het publiek een vrolijke avond.”

GestampteMeisjes_Poster_BALLEN2_edited.jpg

BALLEN 2.0

2018/ 70 min

Een ode aan de man.

We vinden dat het weer tijd is om de man op een voetstuk te zetten. De klassieke rolverdeling verdwijnt doordat vrouwen denken dat ze alles zelf moeten kunnen, en de man hierdoor minder nodig is. Met als gevolg: de onzekere man.Wij vinden dat hedendaagse mannen aan complexe verwachtingen moeten voldoen. Door alle sterke onafhankelijke vrouwen om je heen voel je je als man misschien wel achtergesteld. Als #metoo aan de orde van de dag is dan ga je vanzelf op je tenen lopen. De kloof tussen mannen en vrouwen lijkt steeds groter te worden. Wij willen onze excuses aanbieden voor de doorgeslagen moderne vrouw.

Wij, De Gestampte Meisjes kunnen maar niet genoeg krijgen van BALLEN. Na de Delft Fringe prijs te hebben gewonnen met deze voorstelling en tot de halve finale van Cameretten te raken, gaan De Gestampte Meisjes voor het eerst avondvullend! Nog meer BALLEN dus.

"Uit in Almere" over BALLEN 2.0: * * * * , Ik ben aangenaam verrast door deze meiden. De voorstelling is humoristisch en op zijn tijd behoorlijk schaamteloos. Ik ga ze zeker volgen en ben nu al nieuwsgierig naar de voorstelling ‘F*ke it’ in september.

BALLEN POSTER FOTO.jpg

2017/ 30 min

Lieve mannen,
Jullie hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen tijd. De vrouw wordt steeds mannelijker. Het valt niet mee om daar goed mee om te gaan. De vertrouwde rolverdeling verdwijnt doordat vrouwen denken dat ze alles zelf moeten kunnen, en de man hierdoor minder nodig is.
Maar mannen, wij, De Gestampte Meisjes, hebben jullie wél nodig. Wij vinden dat het tijd is om mannen weer op het voetstuk te zetten dat jullie verdienen. Dus mannen, deze is voor jullie.
In deze voorstelling van De Gestampte Meisjes staan mannen centraal. De meisjes willen de mannen bedanken. Esmée wilt de mannen van nu bedanken. Want door hen voelt Esmée zich een echte vrouw en blijft ze haar best doen om er zo goed mogelijk uit te zien. En Ymke wilt de mannen bedanken voor de liefde. Want zonder de mannen, had ze de liefde nooit op deze manier gevoeld. Thenera is er niet over uit. Er zijn toch ook mannen die we niet willen bedanken?

 

Theaterkrant over BALLEN. ” * * * * , Ballen is de derde voorstelling van het trio Ymke van Hoof, Esmée van Liera en Thenera van der Pluijm. Als De Gestampte Meisjes maken ze snelle, komische voorstellingen, vaak heel persoonlijk en de schaamte voorbij. Confronterend en ongegeneerd nemen ze in kleine voorstellingen grote maatschappelijke thema’s onder de loep.”

BALLEN

schaam streken poster_edited.jpg

SCHAAM STREKEN

2015, 2016/ 30 min

Je moeder die uit het niets begint te zingen. Je hebt haast, rent de trap op en struikelt, en je hoopt dat niemand het heeft gezien. Je dacht dat je morgen pas ongesteld zou worden, heb je net je witte broek aan. Nou dat dus. Schaamte. Iedereen voelt het en iedereen gaat er op een andere manier mee om.
Wij zijn schaamteloos op zoek gegaan naar wat schaamte voor ons betekent. Schaamte voor lichaam en gedrag, voor relaties en seks, maar ook voor verleden en familie. Waar zou de wereld zich voor moeten schamen en waar ligt de grens tussen schaamtevol en schaamteloos? Wanneer heb je er last van en wanneer totaal niet? Het publiek wordt schaamteloos geconfronteerd met de werkelijkheid, door ons drie normale meiden die zich letterlijk en figuurlijk bloot geven.

Schaam Streken is een gedurfde montage voorstelling met dans, zang en spel, waar abstractie en realisme dwars door elkaar heen lopen. Geput uit eigen verhalen en ervaringen. Waar we uiteindelijk met zijn allen schaamteloos om kunnen lachen.

Leids cabaret festival jury rapport over Schaam Streken: “Het stuk waarin ze bordjes omhangen met scheldwoorden die betrekking hebben op hun uiterlijk, komt er een omslag in de voorstelling. Het persoonlijke karakter van hun opeenvolgende acts en de kwetsbaarheid die ze daarin tentoonstellen, raakte de jury. De zelfspot die ze schaamteloos uiten is moedig en grappig. Het slot van het optreden waarin ze hun schaamte benoemen, is overrompelend, eerlijk en aandoenlijk. Ook heeft de jury waardering voor hun fysieke spel, voor hun choreografieën en de uitvoering daarvan. De Gestampte Meisjes zijn een fris geluid in het huidige cabaretlandschap.”

bottom of page